27.10.2016 Saveti

Roditelji, ovo su brojevi telefona koje morate da imate kad beba stigne kući

Napravite listu kontakata koje ćete nazvati u hitnim situacijama i koji će vam umnogome olakšati prve dane sa novim članom porodice…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Kada beba dođe na svet, novopečenim roditeljima se mnogi nude da pomognu. Ipak, neće svi biti tu u trenutku kada su vam potrebni, zato je najbolje da u svom telefonskom imeniku imate nekoliko brojeva koje ćete odmah moći da okrenete:

Dadilja

Nakon što na svet donesu bebu mamama je potreban oporavak od porođaja, koji često nije moguć zbog brige oko novorođenčeta. Iako će vam na raspologanju biti gotovo svi iz vašeg okruženja, možda bi bilo dobro da već sada pronađete dadilju koja bi vam pomogla oko bebe, ali i ostalih mališana.

Pedijatar i rezervni pedijatar

Roditeljima se savetuje da i pre nego što beba dođe na svet pronađu odgovarajućeg pedijatra, jer je nega u prvim danima života posebno bitna.

Ako vam ne odgovara način rada već izabranog pedijatra, ne sluša vas ili pregledi traju prekratko, savet je da nađete i rezervnog pedijatra kako ne biste gubili vreme ukoliko dođe do ove situacije.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Spremačica

Veoma je bitno da bebu donesete u čistu i sređenu kuću. Ako je bebica požurila ili vam je stomak predstavljao veliki prepreku u poslenjim danima, pronađite i kontaktirajte ženu koja će vam pomoći oko čišćenja kuće kako biste vi mogli da uživate u svakom momentu sa svojim detetom.

Omiljeni restoran sa dostavom

Verovatno će mnogi želeti da vam dođu goste i upoznaju novog člana porodice, a kao dobra domaćica od vas se očekuje i da spremite posluženje. Svaka mama zna koliko je u postporođajnim momentima nekada teško bilo šta drugo raditi sem brinuti se o novoj bebi. Imate svoj omiljeni restoran koji vrši i dostavu hrane? Odlično! Eto odgovora na pitanje šta ćete spremiti za goste.

Prodavnice bebi opreme

Uvek će se naći nešto na spisku stvari za bebu što niste kupili ili niste želeli da kupite, a prekopotrebna vam je već prvog dana nakon izlaska iz bolnice. Rešenje su lokalne prodavnice koje lako možete pozvati i proveriti da li imaju to što vam je potrebno kako ne biste gubili vreme, koje iovako nemate, u obilaženju radnji.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije