Tate, uspavajte dete (po savetima proslavljenog pedijatra)

“Budite strpljivi kad se radi o uspavljivanju vašeg deteta. Ponekad, ako ga prebrzo odvojite od sebe, dete se može uznemiriti i opet probuditi,” savetuje pedijatar Vilijam Sirs, u knjizi “Kako uspavati dete”.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

U poglavlju o uspavljivanju na tatin način, čuveni pedijatar kaže: “Dok majke uspavljuju dete dojenjem one ga hrane, ali i teše. Očevi takođe mogu i moraju svojoj deci biti uteha tokom uspavljivanja. Postavite dete u položaj licem na rame i pokušajte ga uspavati plešući ili ljuljajući ga. Budite strpljivi kada se radi o uspavljivanju vašeg deteta. Ponekad, ako ga prebrzo odvojite od sebe, dete se može uznemiriti i opet probuditi. Ako se stalno budi kada ga pokušate iz naručja smestiti u krevet, ili ne može potpuno zaspati dok s njim hodate ili ga ljuljate, pokušajte leći s njim na grudima ili jedno uz drugo.”

“Kad potpuno zaspi (što možete prepoznati po opuštenim udovima: opuštene šake, ruke vise opušteno, mirni mišići lica), polako se odmaknite. Ako su detetove šake stisnute, a ruke savijene, verovatno je još u stanju laganog sna – probudiće se ako ga pokušate prerano spustiti.”
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije