14.11.2016 Vaspitanje

Godišnje pismo detetu je najlepši deo vaspitanja! Da li ste već isprobali ovu metodu?

Koje reči izabrati kako biste najbolje iskazali ljubav prema detetu? Evo male pomoći kako da napravite najlepšu uspomenu za dete…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Jednom u toku godine posvetite pismo svome detetu kako biste mu pokazali koliko ga volite i koliko ste ponosni njime. Na ovaj način, započećete novu magičnu tradiciju u svojoj porodici, piše sajt About parenting!

Evo koje sve reči bi trebalo da sadrži vaše pismo:

1. „Volim“

Svakako da ćete svom detetu napisati da ga volite. Iako ove reči izgledaju obično jer se koriste svakodnevno, poruka postaje snažnija kada se saopšti u formi pisma. Možete na primer upotrebiti sledeće izraze:

Teško je opisati koliko te volim!

Biti tvoj roditelj, najbolji je poklon u mom životu.

Ništa ne može promeniti ono što osećam prema tebi.

2. „Primećujem“

U pismu jasno naznačite šta ste novo primetili kod deteta. Da li je poraslo? Da li vam se možda dopala neka njegova nova osobina? Napišite recimo kako ste primetili njegovu ljubaznost prema braći i drugovima ili zrelost sa kojom rešava probleme.

3. „Uživam“

Napišite šta najviše volite da radite zajedno sa detetom. To će mu mnogo značiti i ujedno će predstavljati lepu uspomenu u budućnosti. Istaknite koliko volite da igrate igre zajedno, da kuvate ili čitate sa njim.

4. „Ponosna sam“

Budite jasni i konkretni kada ističete čime ste ponosni. Te reči svi volimo da čujemo, čak i kada odrastemo. One će biti melem za dušu čak i godinama kasnije. Možete recimo napisati da ste ponosni na način na koji vaše dete komunicira sa drugim ljudima ili na njegove školske, sportske i druge uspehe.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

5. „Sećam se“

U svakom pismu svom detetu, prisetite se nekoliko detalja koji vam posebno znače. Prisećanje na lepe zajedničke momente, značiće detetu više od bilo kakvog komplimenta.

6. „Nadam se“

Podelite svoja najveća nadanja sa svojim detetom. Napišite kako želite da mu se svaka želja ispuni i saopštite mu kako ga sutra vidite kao uspešnog sportistu, muzičara ili šta god već bila njegova ili njena želja.

7. „Uverena sam“

Ovo je prilika da svom detetu pokažete koliko ste uvereni i sigurni u njega i njegove buduće uspehe. Objasnite mu i na kojim konkretnim temeljima ta sigurnost počiva.

Pogledajte i Od dečaka do gospodina: 12 životnih lekcija kojima bi trebalo da naučite svog sina

8. „Obećavam“

Naravno, ne obećavajte trivijalnosti i stvari koje možda ne možete ostvariti. Obećajte svom detetu da ćete ga uvek voleti, da ćete ga saslušati i da ćete uvek poštovati njegova osećanja i odluke!
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije