23.01.2018 Korisni saveti

Promena raspoloženja: Kako kontrolisati emocije u trudnoći?

Sa rastom novog života u vama, ne menja se samo vaše fizičko stanje. Menja se vaš um, duh, menjaju se vaše veze. Kako izaći na kraj sa svim što nas čeka?

Na one fizičke, vidljive promene se sve više-manje pripremimo. Znamo da ćemo se ugojiti, znamo da će nam porasti stomak, grudi će nam biti osetljive i natečene. Ali, šta je sa onim manje vidljim promenama, onim koje nas teraju da plačemo na reklame, zbog kojih preterano brinemo oko uređenja dečije sobe ili posete svekrve.

Pre nego stigne beba uhvatite se u koštac sa sopstvenim osećanjima, strahovima i očekivanjima za budućnost. Veoma je važno da se preispitate pre nego kući dovedete svoje maleno koje će vam život promeiti iz korena. Jeste li spremni?

Trudnoća je verovatno poslednja šansa da „uhvatite“ malo vremena i poradite na svojoj vezi, jer kad se beba rodi najmanje narednih 18 godina nećete imati šanse ni vremena za to i zato je veoma važno da sa svojim partnerom u trudnoći provodite kvalitetno vreme radeći ono što vas oboje zabavlja.

Da biste se psihički osećali dobro treba da vodite računa i o svome zdravlju i zdravim životnim navikama. Hranite se zdravo, vežbajte onoliko koliko vam vaše stanje dopušta i ne zanemarujte svoj društveni život.

Družite se sa porodicom i prijateljima, to će vam sigurno popraviti raspoloženje i podići nivo energije. Razgovarajte sa bliskim ljudima o svim strahovima i očekivanjima koja vas muče. Ako niste neko ko voli da priča o emocijama, zapišite ih, sad je pravo vreme da počnete pisati dnevnik.

I, obavezno, negujte svoj smisao za humor. Ma koliko čudno zvučalo i na tome treba da se radi, smeh će vam sigurno pomoći da se bolje nosite sa iščekivanjem najveće odgovornosti koje vam život donosi.

Trudnoća je veoma zahtevan period života, menjamo se fizički, psihički, duhovno. Veoma je važno da zadržimo realna očekivanja od majčinstva i na taj način ćemo lakše postati ono što želimo kad beba dođe.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije