21.10.2016 Korisni saveti

Tamara Ratković predstavila knjigu „Fit u trudnoći s pilatesom”

U Aerobic & Fitness Clubu STAR održana je promocija knjige „Fit u trudnoći s pilatesom“ autorke Tamare Ratković, u izdanju Kreativnog centra. U knjizi su predstavljene vežbe koje se izvode tokom sva tri trimestra i kojima se tokom trudnoće olakšavaju trudnički dani i porođaj. Vežbe koje su predstavljene mali su deo tehnike pilatesa, ali izuzetno korisne smernice za umereno vežbanje u trudnoći.

tamara ratković

Prema istraživanjima pilates je izbor broj jedan vežbi u trudnoći, kojima se pojačava cirkulacija, smanjuju tegobe nastale hormonskim promenama i rastom stomaka, ali i poboljšava celokupna telesna energija i raspoloženje.Većina trudnica prolazi kroz zdravu trudnoću bez ikakvih komplikacija. Fizička aktivnost, uz pravilnu i balansiranu ishranu, garant je zdravog potomstva. „Fit u trudnoći s pilatesom“ jedan je od najlepših primera kako se uravnoteženim vežbanjem može brinuti o zdravlju u periodu trudnoće. Zato, buduće mame, pokrenite se i uživajte u vežbanju i trudnoći – izjavio je dr Zoran Maričić, specijalista ginekologije i akušerstva.

tamara ratkovic

Autor Tamara Ratković istakla je: „Ova knjiga je posvećena svim trudnicama koje žele da vežbaju tokom 9 meseci. Bilo je posebno zadovoljstvo stvarati knjigu za koju se nadam da će biti od velike pomoći mnogim ženama.“

Promociji knjige prisustvovao je diplomatski kor, mediji, poznate ličnosti među kojima su bili Andrea i Dušan Kecman, Milica Bursać, Milica Gacin i prijatelji Aerobic & Fitness Cluba STAR.

tamra ratkovic

Tamara Ratković je diplomirani profesor kineziologije, stručnjak za pokret u sportu, šijacu terapeut i edukator pilatesa i više aerobnih programa. Vodi aerobik i fitnes klub Star, u okviru kojeg se nalazi i pilates studio namenjen ženama koje uživaju u toj tehnici i žele više od samih vežbi – da ih telo služi, pokretno i funkcionalno. Pilates je njen glavni izbor u programima fizičkih aktivnosti za trudnice. To je harmonična tehnika bezbednog i delotvornog vežbanja, koja povećava elastičnost, ravnotežu, izdržljivost i koncentraciju, i time doprinosi spremnosti organizma za period trudnoće i oporavka nakon porođaja.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije