06.11.2016 Korisni saveti

Zadnje tromesečje trudnoće: Kako da vam bude što lepše i ugodnije?

U zadnjih tri meseca trudnoće jedino o čemu bi trebalo da vodimo računa jeste da same sebi olakšamo taj poslednji period slatkog iščekivanja i da si ugodimo.

U poslednjem tromesečju trudnoće, većina trudnica se ne oseća preterano ugodno, a onaj period kada su bile pune energije i nisu imale nikakve tegobe se čini godinama daleko. Potrudite se da si što više ugodite poslednja tri meseca, a mi ćemo vam dati nekoliko saveta.

Ako i dalje radite gledajte da birate što udobniju odeću, ne brinite nećemo vam predložiti da na posao idete u pidžami, ali sada je vreme za udobne, rastezljive helanke i široku tuniku koje vas nigde neće stiskati i sputavati.

Ono na šta svakako treba da zaboravite jesu visoke potpetice. Balansiranje u štiklama sa velikim stomakom nije ni malo jednostavno i udobno, a pored toga može biti opasno za vas i za bebu. Na sreću u modi su veoma udobne baletanke koje mogu biti i veoma šik.

Kada dođete kući sa posla ili završite sa svakodnevnim obavezama, prvo ćete se izuti i podići noge na omiljeni kauč – na taj način ćete umanjiti oticanje nogu.

Kada stomak poprilično poraste smanjuje se prostor u grudnom kožu i jedenje obilnih obroka može izazvati osećaj kao da ćete svakog trenutka pući. Jedite manje, ali češće obroke tokom dana.

Ako vas muči žgaravica posle gotovo svakog jela izbegavajte masnu, prženu i pikantnu hranu. Nemojte ležati odmah posle jela, a nakon jela popijte toplo mleko sa kašičicom meda ili uz jelo pijte male količine jogurta.

I na kraju, odmarajte se koliko god možete. Uvek lezite na leđa ili na levu stranu, a između nogu stavite jastuče kao i ispod stomaka. Ako vas tokom noći muči ustajanje do toaleta pokušajte smanjiti unos tečnosti nekoliko sati pred spavanje.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije