11.11.2016 Porođaj

Saveti za lakši porođaj: Kako da ubrzate dolazak bebe prirodnim putem

Nestrpljivi ste i ne možete da dočekate da vidite svoju bebu? Isprobajte ove jednostavne trikove za podsticanje porođaja…

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

Očekivani termin porođaja je prošao, a beba još uvek ne želi napolje? Ukoliko želite da po svaku cenu izbegnete dugotrajno ležanje u bolnici, veštačko izazivanje kontrakcija, a želite da što pre da ugledate svoju bebu, dajemo vam nekoliko saveta kako sebi da olakšate porođaj…

Akupunktura
Akupunktura uključuje postavljanje igala na određene tačke tela. Tako se stimuliše energija u vašem telu da deluje na određene funkcije, i na taj način se može ubrzati porođaj.

Začinjena hrana
Kari, biber ili ljuta papričica začini su koji bi vašu bebu mogli da požure. Trudnicama se savetuje da jedu začinjenu hranu jer će aktivirati bebu na kretanje, a samim tim možda i matericu podstaći na prve trudove.

Nadraživanje bradavica
Dodirivanje bradavica može ubrzati početak trudova. Telo dodirivanje asocira na dojenje deteta, te se time oslobađa oksitocin, hormon koji podstiče kontrakcije.

Seks
Seks je još jedan način za podsticanje izlučivanja oksitocina. Orgazam će takođe stimulisati maternicu i podstaći je na grčenje.

Kretanje
Pritisak bebine glave iznutra može podstaći lučenje oksitocina, pa se mamama čiji je termin prošao savetuje da se što više kreću. Naravno, nemojte preterivati, ali svakodnevna lagana šetnja od sat vremena mogla bi da ubrza dolazak bebe.

*Metode pre kojih se treba posavetovati sa lekarom:

Homeopatski lekovi
Postoje homeopatski lekovi koji su namenjeni ubrzavanju porođaja. Iako neke mame svedoče da su im pomogli, ne postoji naučni dokaz za to da one zaista deluju.

Biljni lekovi
Pre uzimanja bilo kakvih biljnih preparata važno je posavetovati se sa lekarom. Mišljenje lekara koji je upoznat sa celom trudnoćom mnogo je važnije od glasine za koju ste čuli usput dok ste obavljali kupovinu.

*Luckasta verovanja kako da ubrzate porođaj:
Iza ovih metoda ne stoje nikakvi dokazi, već samo priče da pomažu pri ubrzavanju porođaja. Pokušajte! Ništa ne možete da izgubite, a verovatno ćete se dobro nasmejati:

Duvanje balona
Postoji teorija da duboko disanje i napor pri duvanju balona mogu ubrzati porođaj.

Gledanje dirljivog filma
Film uz koji ćete se dobro isplakati navodno može ubrzati porođaj!

Obucite najbolje gaćice
Ovo je omiljena teorija svih malera kojima ništa ne ide od ruke. Vodenjak će sigurno pući baš kada ćete na sebi imati svoje omiljene skupe gaćice!
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije