Radite na bebi? Evo kako se možete pripremiti za zdravu trudnoću

Ako Vi i Vaš partner razmišljate o proširenju porodice, bez obzira na to da li vam je to prvo dete ili hoćete da vaše maleno dobije batu ili seku, već danas nije prerano početi s pripremama.

Šta je to što žena može uraditi za zdravu trudnoću i rođenje zdravog deteta?

Ukoliko su obavljeni pregledi poput osnovnog ginekološkog pregleda i pretraga (krvni pritisak, papa-test, analiza urina, krvna grupa, Rh faktor) i ustanovljeno da je sve u redu, da ne postoje nelečena ginekološka stanja (poput upala, mioma, hormonskih poremećaja i sl.), vreme je da izmenite eventualne loše navike i da u svoju svakodnevicu uvedete neke nove.

  • Prestanak pušenja: pušenje majke povezano je s prevremenim porođajem, nižom porođajnom težinom i drugim negativnim ishodima trudnoće.
  • Prestanak uzimanja alkohola: uzimanje alkohola u trudnoći povezano je s mentalnom retardacijom deteta kao i fizičkim i psihičkim problemima u kasnijem razvoju.
  • Kontrola težine: idealna telesna težina majke pre trudnoće smanjuje rizik od nekih malformacija ploda, dijabetesa i hipertenzije tokom trudnoći, kao i preranog porođaja i završetka trudnoće carskim rezom.
  • Prekid uzimanja određenih lekova: pre začeća, obavezno konsultujte svog lekara ukoliko koristite neku terapiju (npr. lekove protiv zgrušavanja krvi – oralni antikoagulansi, ili antiepileptike), kako biste prekinuli uzimanje lekova ili eventualno dogovorili modifikaciju terapije i smanjili potencijlani negativni uticaj koji ti lekovi mogu imati na plod.

Šta je to što muškarac može uraditi za zdravu trudnoću i rođenje zdravog deteta?

Na lekarskom pregledu će se utvrditi da li su reproduktivni organi muškarca zdravi i spremni za svoj doprinos začeću. Ukoliko je sve u redu, i muškarac može da izmeni svoje loše navike: konzumacija duvana, narkotika i alkohola mora prestati, jer sve ove supstance oštećuju spermu i negativno utiču na kvalitet spermatozoida, kao i na nivo testosterona.

Muškarci koji rade s hemikalijama ili toksinima moraju da budu pažljivi da ne izlože ženu njihovim štetnim uticajima (što može da se desi i preko odeće).

Budući otac deteta snosi svoj deo odgovornosti za zdravu i uspešnu trudnoću, tako da se i muškarcima može savetovati dodatni rad na zdravoj i izbalansiranoj ishrani kao i suplementacija koja će pomoći organizmu da se ostvari i kroz produženje vrste.

Istina, sve je više parova koji imaju problem sa začećem… Prema nekim procenama, čak svaki sedmi par u Srbiji se muči da dobije potomstvo. Ako planirate porodicu, savetujemo da oboje u svoje živote uvedete neke zdrave navike poput vežbanja, zdravih i redovnih obroka i sl. A ukoliko želite dodatno da pomognete svom organizmu, predlažemo da i Vi i Vaša jača polovina probate dijetetski proizvod Pregnacare® him&her conception, namenjen baš parovima koji su se odlučili da prošire svoju porodicu. Pakovanje sadrži 60 tableta, i to 30 tableta Pregnacare® Conception za nju, i – 30 tableta Wellman® Conception za njega. U pitanju su pažljivo izbalansirane formulacije mikronutrijenata:

 

  1. Pregnacare® Conception – za potrebe ishrane žena kao pomoć u uspostavljanju normalnog fertiliteta i reprodukcije
  2. Wellman® Conception – za potrebe ishrane muškaraca kao doprinos normalnoj reproduktivnoj funkciji i uspostavljanju normalne spermatogeneze.

 

Kada je o dobrobiti za žene reč, Pregnacare® conception se može pohvaliti da ima u svom sastavu L-arginin koji poboljšava odgovor jajnika na polne hormone i sposobnost endometrijuma da prihvati oplođenu jajnu ćeliju, N-acetil cistein koji može značajno da poboljša ovulaciju i poveća verovatnoću da dođe do začeća, inozitol – poboljšava funkciju jajnika, kao i nezaobilazne vitamine B12, B6, folnu kiselinu, antioksidanse itd.

Kada je o muškarcima reč, tu na scenu stupa Wellman® conception koji, između ostalog, sadrži cink i selen. Cink održava normalnu koncentraciju testosterona u krvi, dok selen doprinosi normalnoj spermatogenezi. Pored toga, tableta Wellman® conception u sebi ima i ekstrakt kore bora, visoko efikasan antioksidans koji igra važnu ulogu u zaštiti semene tečnosti od slobodnih radikala, i ekstrakt sibirskog žen šena koji pozitivno utiče na ukupnu mušku vitalnost.

 

Upotreba Pregnacare® him&her conception je jednostavna: budući roditelji jednu tabletu dnevno (svako svoju) treba da popiju uz glavni obrok, sa čašom vode ili drugog hladnog napitka.

 

Preparati su pogodni za vegeterijance i nisu testirani na životinjama.

 
još iz kategorije