Široki kukovi? Ne brinite, vaša beba je zato pametnija!

Žene sa širokim bokovima i većom pozadinom oduvek su smatrane idealnim budućim majkama. Verovalo se da će zbog svojih širokih bokova lakše roditi. Vremenom se dokazalo da to uopšte ne mora da znači da će žena da izbegne bolan i dugotrajan porođaj, ali je dokazano nešto što bi sve žene koje vode borbu sa skidanjem naslaga upravo na području stražnjice i bokova moglo da obraduje.

Guliver/Getty

Guliver/Getty

Istraživanje je sprovedeno na Univerzitetu u Pitsburgu je dokazalo da uporne masne naslage sa pozadinskog dela i bedara koje je najteže ukloniti imaju i svoju pravu svrhu. Naime, upravo te masne stanice sadrže vredne sastojke koji su važni za razvoj detetovog nervenog sistema i vida, ne samo za vrme trudnoće, već i za vreme dojenja.

Žensko telo tokom života skuplja ove masne ćelije da bi se one aktivirale u trudnoći i omogućile fetusu da apsorbuje korisne materije. Za vreme dojenja dete nastavlja da uzima potrebne materije iz masnih naslaga. Dobra vest je što će za vreme dojenja masne ćelije nestajati, kod nekih dojilja istopiće se do pola kilograma masnoćeza mesec dana dojenja.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije