30.10.2016 Značenje imena

Pre nego što odaberete ime za bebu, ovo definitvno morate znati!

Pre nego što odlučite koje ime će nositi vaš mališan dobro razmislite. Ili, još bolje, postavite sebi ovih šest pitanja da biste bili sigurni da je to ime pravi izbor.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Da li izborom imena za bebu želim, u stvari, da zadovoljim želju moje i/ili partnerove rodbine?

Ne radite to! Vi i vaš partner treba da izaberete ime koje se dopada vama, za koje mislite da će „stajati“ vašem detetu. Udovoljavanje tuđim željama nije prioritet.

2. Da li ste sigurni da želite trendi ime za svoje dete?

Kao i mnoge druge stvari, tako i imena mogu da budu trendovska. Međutim, imajte u vidu da ime koje je aktuelno danas, za desetak godina može da bude zastarelo. Ili, još gore, može da bude „aktuelno“ samo u kratkom periodu, godinu-dve. Posle nekoliko godina, zvučaće čudno svima osim vama. Imajte u vidu i to da će ga vaše dete nositi celog života, i da će možda morati često da objašnjava šta njegovo ime znači i zašto, ili po kome ga je dobilo. Takva imena se pojavljuju u serijama i nisu baš uobičajena. Sigurno su vam poznati ovi primeri – Sandokan, Marisol, Kasandra, i slično. S obzirom da su trenutno aktuelne turske i indijske serije nemojte da se povedete za imenima omiljenih junaka.

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranama…
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije