07.10.2015 Kreativna mama

4 ideje kako da napravite igračke od recikliranih materijala

Sakupite predmete za koje ste mislili da vam nakon jednokratne upotrebe više neće biti potrebni i napravite savršenu igračku za mališana!

kutija

1. Superigračka za najmlađe: U jednu plastičnu flašu, koju ćete prethodno dobro oprati, ubacite metalnu kašičicu i – nova zvečka je gotova! Vaš mališan uporno će pokušavati da izvuče kašičicu iz boce što, verujte, može potrajati dovoljno dugo da u međuvremenu spremite ručak!

2. Šporet za igru od kutije za cipele: Na poklopac kutije zalepite kolaž papir koji ćete iseći u obliku ringle, a kao prekidači na šporetu mogu vam poslužiti plastični čepovi, koje ćete zalepiti sa strane. Naravno, u donjem delu kutije isecite pravougaona vratanca za rernu.

3. Raketa od tetrapaka: Isecite kutiju od tetrapaka (mleko ili sok od 1 l) duž jedne bočne strane, pa ga izvrnite i dobro operite. Tako ćete moći da koristite srebrnu stranu tetrapaka (koja i najviše podseća na boju rakete). Vrh tetrapaka isecite u špic i dobićete oblik rakete. Ovaj višak iskoristite da u donjem delu napravite krila. Na sredinu rakete zalepite plastični poklopac odnosno zavrtač, koji će odlično poslužiti kao prozor. Stoga obavezno ispod njega zalepite crtež čovečuljka, čija će se glava pojaviti svaki put kada dete otvori (odvrne) prozor rakete.

4. Telefoni od dve plastične čaše i pertle: Ovakvu igračku imali ste sigurno i vi kad ste bili mali! Probušite sredinu dve plastične čaše, pa kroz njih provucite krajeve pertle, koje ćete zavezati u čvor. Telefoniranje može da počne! Najbolje će biti ako se sakrijete iza vrata, da vas mališan ne vidi dok razgovarate.

Autor: Life Content, M.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije