25.12.2016 Kreativna mama

Dekoracije za Novu godinu od kojih će vam dom mirisati

Novogodišnje ukrašavanje doma ne može proći bez svih onih predivnih mirisa (izuzev sarmice naravno), ali posle pečenja kolača miris ispari i pre Nove godineBožića. Uz to se i opet mučite s čim sve ukrasiti jelku, prošlogodišnje kuglice već su vam pomalo dosadile. Neke su se razbile, neke više nisu fora s time da ove godine želite još veću jelku nego što je bila prošle godine?!
Imamo savršeno rešenje – izradite jednostavne dekoracije od testa sa cimetom sa kojima ćete ujedno ukrasiti jelku i na duže zamirisati kuću.
Recept je jednostavan, a s obzirom na boju cimeta sigurno će se uklopiti u kompletnu dekoraciju koju ste zamislili za vašu Novu godinu.
Ne moramo naravno ni spominjati da u izradi mogu učestvovati i deca jer je vrlo lako utisnuti oblike koje želite (ukoliko imate modlice), ali za tu svrhu mogu poslužiti i oni kalupi za pesak da bi dobili mnogo različitih oblika. Ukoliko ste zamislili obične okrugle ukrase, možete ih lako vaditi čašom i u sredinu utisnuti što god vam padne na pamet. Možda dečju rukicu? 
Namirnice potrebne za 20-40 ukrasa (u zavisnosti od veličine koju želite): 
  • 1 šoljica gustog soka od jabuke
  • 130 grama mlevenog cimeta
  • (ukoliko želite možete staviti i pola kašičice mlevenih štapića zbog mirisa)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije