Deset pitanja za… Marinu Kotevski

Voditeljka Marina Kotevski za dva meseca postaće mama dečaka. Dosadašnjih sedam meseci trdunoća proteklo joj je brzo i bez problema: zdravo se hrani, ide na jogu… Ovih dana okupirana je kupovinom sitnica za bebu, u čemu beskrajno uživa.

1. Kako biste opisali trenutak kada ste saznali da ćete postati mama?
Bila sam presrećna! Kako drugačije žena može da se oseća u momentu kada sazna takvu vest? Čim sam posumnjala da sam trudna, odmah sam to i proverila. Rezultat koji smo moj suprug i ja nestrpljivo iščekivali, stigao mi je te iste večeri putem maila. Sećam se da sam sva ushićena uletela u sobu u kojoj je Aca gledao neku utakmicu, poljubila ga i zagrlila jako. Od silnog uzbuđenja, krenule su mi suze radnosnice.

2. Da li ste prvih meseci trudnoće imali jutarnje mučnine?
Imala sam mučnine, ali ne i te tipične, jutarnje. Jednostavno, one su dolazile u naletima, ali ne često i trajale bi petnaestak minuta. Tada bih jednostavno sela ili legla, udisala svež vazduh i one bi brzo prolazile. Ipak, prva tri meseca kafu nisam mogla ni da pomirišem. Bila sam oduševljena kada mi se potom osećaj vratio, jer zaista uživam u ovom napitku.

3. Šta je obeležilo dosadašnjih sedam meseci trudnoće?
Hvala Bogu, do sada je sve proticalo bez ikakvih problema, te sam ja u jednom trenutku konstatovala da uopšte nije tako strašno biti trudna. Šalu na stranu, od svojih prijateljica, poznanica i koleginica dosta toga sam čula o njihovim trudnoćama, a samim tim, i o raznoraznim problemima. Osim tih mučnina s početka trudnoće, ništa mi nije bilo teško i stvarno se odlično osećam. Moj suprug i moja porodica znaju da uopšte nisam zahtevna, niti su se moje životne navike promenile, a funkcionišem potpuno isto kao i do sada. Naravno, trudim se da se više odmaram.

4. Na čemu se zasniva vaša ishrana?
U mojoj ishrani zastupljene su apsolutno sve namirnice: voće, povrće, meso, testenine, a naravno, kao ni pre, ni sada ne odolevam slatkišima… Uvela sam razne voćne mikseve, a sve ostalo je po starom. Očekivala sam da će se nešto promeniti, ali bukvalno ništa nije. Jedino tokom prva tri meseca, kao što sam navela, kafu nisam mogla da smislim, dok su mi tada posebno prijale slane, kisele i pikantne đakonije. To je sve kratko trajalo i ubzo se moj ukus vratio u normalu.

5. Vodite li računa da se ne ugojite?
Ne mogu reći da ne vodim računa o ishrani, jer mislim da nema potrebe previše se ugojiti tokom trudnoće. Meni se apetit nije znatno povećao, jednostavno osluškujem svoje telo i jedem šta mi se i kada jede.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije