09.12.2016 Poznati

Džejmi Oliver na meti kritika zbog nosiljke za bebu

Slavni britanski kuvar Džejmi Oliver opet se našao na udaru kritika zbog fotografije objavljene na svom Instagram profilu jer je njegova supruga Džuls 4-mesečnog sina Rivera držala u nosiljci. Džejmi je uz fotografiju poželeo srećan 42. rođendan svojoj supruzi.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Uz mnogobrojne čestitke, neki obožavatelji su počeli da komentarišu nosiljku i položaj u kojem se nalazi beba. Istakli su da ovakvo nošenje bebe može doprineti ili uzrokovati deformacije poput displazije ili dislokacije kukova.
„Srećan rođendan. Molim te, nikad više nemoj da koristiš tu nosiljku“, komentarisao je obožavatelj.

A photo posted by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

„Nije ergonomska za dete i može prouzrokovati displaziju kukova. Koristite nosiljku koja daje potporu od kolena do kolena“, napisao je drugi.

„River ne izgleda kao da mu je ugodno, deca se ne bi trebalo nositi s licem okrenutim prema napred“, još je jedan u nizu takvih komentara.

Ovakva upozorenja su posledica brige zbog displazije kukova, iščašenje uzrokovano nedovoljnom razvijenošću zglobne čašice kuka. „Preporučuje se, posebno onima koji su zabrinuti zbog displazije kukova da se dete nosi u M položaju. Guza je smeštena prema dole, a kolena idu prema gore“, objasnila je Rouzmeri Dod, viša savetnica britanskog saveza The National Childbirth Trust (NCT), za The Huffington Post UK.

„Nošenje beba licem prema napolju nije preporučljivo, to prisiljava leđa vaše bebe da se lagano bore protiv vaših prsa i njene noge su u oklopu“, dalje je objasnila Dod.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije