![Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu](https://mojabeba.rs/wp-content/uploads/2024/06/1-370x280.jpg)
Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošSezona je krastavaca, a mi donosimo dovoljno dobrih razloga da ga konzumirate što više. Ovo povrće obiluje vitaminom C, a osim što kožu čini blistavom, krastavac sadrži preko 90 odsto vode, te je idealna namirnica za hidrataciju organizma, te vam pruža energiju i elminiše toksine. Pored toga, ova namirnica je bogat izvor vlakana pa je odlična izbor za svaku letnju dijetu.
Foto: Pixabay
Većina ljudi oljušti krastavac pre nego što ga pojede, ali u kori samo jednog krastavca nalazi se oko 12 odsto dnevno preporučene količine vitamina C. Stoga se trudite da ga ili ne ljuštite, ili samo delimično oljuštite pre konzumiranja.
1. Podiže energiju
Ukoliko vam fali energije i osećate se iscrpljeno i malaksalo, umesto energetskih pića koja se veoma nezdrava, radije posegnite za krastavcima. Zbog vitamina B i ugljenih hidrata kojima obiluje, krastavac će vam obezbediti dodatnu energiju koja će vas “razbuditi”.
2. Hidrira telo i elminiše toksine
Zbog visokog udela vode, krastavac pomaže telu da izbaci nepotrebne otrove i nečistoće. Na ovaj način ovo povrće čuva i zdravlje bubrega, jer smanjuje nivo mokraćne kiseline u telu i tako ove organe čuva u dobroj formi.
Zašto bi još trebalo da jedete krastavaca što češće pročitajte OVDE.
Možda i žele, ali im je skupo da plate... Usluga prisustva oca na porođaju dozvoljena je u skoro svim bolnicama u Srbij, negde je besplatna, ali...
pročitaj jošBroj blizanaca je u porastu, a odgajati dve bebe istovremeno znači dvostruku brigu, ali i dvostruku zabavu. Evo nekoliko zabavnih i zanimljivih čin...
pročitaj jošIako je predviđanje pola poprilično nepouzdano, studije pokazuju da se šanse za dobijanje dečaka povećavaju učestalošću seksa, dok se više devo...
pročitaj još