28.04.2015 Zanimljivosti

Ime za bebu uvek bira mama

Kada dođe vreme da se izabere ime za bebu, tate izgleda nemaju pravo glasa i mogu slobodno svoje mišljenje da zadrže za sebe. Mama je ta koja odlučuje.

ID-100281318

Sudeći po rezultatima ankete koja je nedavno sprovedena u Velikoj Britaniji, četiri od deset majki neće predlog svog partnera ni uzeti u razmatranje kada dođe vreme da beba dobije ime. Interesantno je i da četvorica od deset očeva uopšte neće učestvovati u izboru imena malog naslednika, već će odluku dobrovoljno prepustiti majci.

Prosečan par pre donošenja konačne odluke razmatra 12 imena, a četvrtina parova dolazak bebe na svet dočekuje potpuno nespremno, odnosno bez dogovora o imenu.
U anketi sajta „Bounty“ je učestvovalo 3.000 roditelja, a ispostavilo se da se trećina parova ozbiljno svađa oko imena za bebu, dok 15 odsto njih sa raspravama počinje još u prvim mesecima trudnoće, piše „Dejli mejl“.

U proseku, dete filozofski nastrojenih roditelja koji teško donose odluke u životu ime će dobiti tek 11 dana po rođenju. Neverovatno je da će u jednom od deset slučajeva to ime biti „izvučeno iz šešira“, a da će čak 14 odsto očeva (ukoliko im pripadne ta čast da izaberu ime) odluku između dva imena doneti po eci – peci – pec principu.

Četvrtina roditelja pre donošenja odluke savetuje se sa kolegama sa posla, a 37 odsto klinaca na kraju ipak dobije ime po baki ili deki.

Za svaki slučaj da vas podsetimo – prilikom „pregovora“ o imenu za bebu trebalo bi da uzmete u obzir i moguće nadimke, da dete ne bi dolazilo uplakano iz vrtića, i da povedete računa da ime i prezime u kombinaciji zvuče dobro.

Izvor: MONDO
Foto: Freedigitalphotos.net
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije