Ajurveda je holistički sistem lečenja koji je baziran na verovanju da naše zdravlje zavisi od balansa između uma, tela i duha. Takođe podrazumeva zdravlje kao naše pravo koje dobijamo po rođenju i da je zdrav, dugi život moguć ako se ima zdrava dijeta i način života, kao i ako se koriste biljni lekovi.
Foto: Pixabay/Free Images
Postoji 20 različitih tipova Ajurvedskih tretmana, od masaže (Abhyanga) do vežbi disanja (Pranayama), joge i biljnih lekova – i sve zavise od vrste zdravstvenih problema pojedinca. Nakon konsultovanja sa ajurvedskim lekarom, preporučena terapija uglavnom uključuje promenu u životnom stilu, a pogotovo u načinu ishrane.
Mnoge biljke koje se koriste u ajurvedskoj medicini imaju efekat antioksidanata, što znači da mogu zaštititi od raznih bolesti, kao što su srčana oboljenja i artritis. Danas vam predstavljamo 8 najzdravijih začina koje se često koriste u indijskoj kuhinji, a vreme je da počnete da ih koristite i u svojoj uz spremanje hrane.
Kliknite za nastavak teksta