Svet je „poludeo“ za običnom bistrom supom – i to ne u gastronomskom smislu! Svi smo navikli da nas bake „tetoše“ supicama i čorbicama, a izgleda da sve to nije bilo bez dobrog razloga. Naime, ova svima poznata navika konzumiranja supe ima blagotvorne efekte na čitav organizam i naše opšte zdravstveno stanje!
Foto: Guliver/ Getty images
Retko ko na našim prostorima može da zamisli nedeljni ručak bez bistre supe, a ova praksa koja se na Balkanu ustalila ima niz prednosti, no pobornici zdrave ishrane širom sveta ih tek sada uočavaju.
No, nikad nije kasno! Ipak, u ovom tekstu osvrnućemo se ne na bistru pileću supicu na koju smo navikli, već na onu od kostiju. Bujon od kostiju postao je naglo popularan zbog sve većeg broja ljudi zainteresovanih za paleo ishranu koja podrazumeva konzumaciju samo prirodnih namirnica koje su jeli i naši preci.
Oni su u pripremi hrane koristili sve delove životinja, što je uključivalo i kosti koje su iskuvavali i iz njih uspevali da izvuku hranljive nutrijente.
Recept za supu koja će oporaviti vaš organizam, ali i izbristai nekoliko bora na licu pročitajte OVDE.