Foto: Gulliver/Thinkstock
Sastojci:
2 lososa medaljona
4 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
2 kašičice suvog začina
sok od pola limuna
Preliv:
200 gr jogurta ( ako imate da kupite grčki, on je dosta gušći od našeg, kao mileram )
sok od pola limuna
2-3 čena belog luka
mirođija i peršun
so i biber
Priprema:
Pospite limunovim sokom sa obe strane ribu, pa prelijte maslinovim uljem. Posolite i pospite suvim začinom sa obe strane.
Namažite rešetkasti tiganj ( gril tiganj ) sa dve kašike maslinovog ulja i dobro zagrejte. Spustite komade ribe pa pecite svaki izmedju 5 i 10 minuta, sa obe strane, u zavisnosti do debljine.
Pomešajte jogurta sa sokom od limuna, dodajte so i biber po ukusu, sitno iseckan beli luk, peršun i mirodjiju.