LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
– 400 g ćurećeg belog mesa
– 600 g njoka, ulje
– 2 crvene paprike
– 2 glavice crnog luka
– 300 g pelata paradajza
– 1 kašika seckanog peršuna
– 120 g mocarele
– mešavina začina
Priprema:1. Crni luk očistiti i iseći na kockice. Pelat paradajza izgnječiti. Ćuretinu i crvenu papriku iseći na kocke (1,5×1,5 cm).
Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati ćuretinu i crvenu papriku te sve zajedno kratko propržiti. Zatim dodati pelat paradajza i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja dodati peršun, začine po ukusu i promešati. Njoke obariti u slanoj vodi, a potom ih ocediti od suvišne tečnosti. Smesu od ćuretine sjediniti sa njokama i polako promešati. Vatrostalnu posudu nauljiti i preručiti u nju ćuretinu sa njokama. Odgore poslagati kolutove mocarele te staviti nakratko u zagrejanu rernu na 200 ˚C da bi se sir otopio.
Ovu čorbu mogu da klopaju bebe starije od sedam meseci. Ukusna je, sita i zdrava. Potrebno je: 1 supena kašika putera 1 veliki crveni luk (...
pročitaj jošNa našim prostorima vlada uverenje da je sladoled letnja poslastica. To je posledica zablude da će se dete razboleti ako pije ili jede nešto hladno...
pročitaj jošAko je beba manja (oko šest meseci) jelo izblendirati, za malo starije bebe možete izgnječiti viljuškom. [caption id="attachment_111878" align...
pročitaj još