10.02.2016 Razvoj bebe

8 trikovi kako privoleti bebu da spava celu noć

Prinova u kući promeniće sve pa i vaš i bebin režim spavanja. Evo najboljih saveta kako da pomognete i bebi i sebi da prospavate što veći deo noći…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

1. PRILAGODITE SVOJ STAV

Realna očekivanja mogu vam pomoći da ne poludite u sred noći. Većina beba tokom prve četiri nedelje ne prespava celu noć, bez obzira na priče koje su vam pričale tašta ili svekrva. Većina novorođenčadi spava od 15 – 18 sati, ali taj san je podeljen na šest ili sedam perioda spavanja.

U nekom momentu između drugog i šestog meseca beba će se prilagoditi jednom režimu spavanja, ali ne zaboravite da je svaka beba individua za sebe pa nemojte biti frustrirani ako još nije ušla u rutinu. Važno je da znate da niste loša mama iako vaša beba nikako ne nalazi ustaljen režim sna.

2. NAPRAVITE MALO PRIJATNE BUKE

Jedna od najvećih zabluda je da bebama za san treba potpuna tišina. Većina beba voli malo buke, jer su zvuci u materici jači i od zvuka usisivača. Zato bebe vole da dok spavaju čuju poznate zvuke po kući, poput zvuka roditeljskog glasa, to ih jednostavno podseća na sigurno okruženje iz kog su izašli. Neki roditelji da bi umirili dete puštaju snimke zvuka okeana ili šume, drugi jednostavno puste radio. Bitno je da ništa ne bude suviše glasno, jer bebe imaju vrlo osetljive uši.

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani…




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije