Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
9 krompira
2 crvena luka
5 kašika kisele pavlake (12% masti)
150 g gaude
5 kriški pančete (ili nečeg suvomesnatog po izboru)
so, biber
Priprema:
1. Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne sme da se prekuva, jer će se onda teško izdubiti pa će se raspadati.
2. Krompir potom isecite na polovine i izdubite sredinu kašičicom, ostavljajući rub od oko pola centimetra.
3. Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite.
4. Napunite smesom izdubljeni krompir, stavite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pančete.
5. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.
Sve bi mame želele da im deca jedu što zdraviju hranu. Tokom prve godine, dok im se uvodi nemlečna hrana, većina beba bez problema jede većinu ka...
pročitaj još[caption id="attachment_110409" align="alignnone" width="639"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za žutu smesu: 2 jajeta 2 kašike šeć...
pročitaj još[caption id="attachment_115120" align="alignnone" width="640"] Foto: Torte i kolači[/caption] Sastojci: Za koru: 4 jajeta 120 g crne čokolade...
pročitaj još