Smeju li trudnice da jedu med?
Bebe ne smeju da konzumiraju med bar do prvog rođendana. Da li to znači da ga treba izbegavati i u trudnoći?
pročitaj jošSastojci:
7 pilećih bataka
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
2 kašičice mlevene slatke paprike
prstohvat cimeta
med
ljuta tucana paprika
2 limuna
Priprema:
1. U većoj posudi pomešati so, biber, crvenu mlevenu papriku, cimet i izgnječen beli luk.
2. Ubaciti batake, potom promešati da se začini zalepe. Ostaviti najmanje dva sata da meso stoji u marinadi (najbolje bi bilo preko noći).
3. U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa dodati batake i pržiti ih na jakoj temperaturi 3 minuta uz neprestano okretanje.
4. Zatim smanjiti temperaturu i pržiti još 3 minuta.
5. Izvaditi na tanjir, očistiti tiganj i vratiti batake u njega.
6. Staviti u rernu i peći oko 20 minuta na 200°C ili dok kožica ne bude hrskava. (Voditi računa da tiganj sme da se koristi i za rernu). Okretati batake svakih 7 minuta.
7. Izvaditi batake iz rerne pa ih prekriti alu-folijom i ostaviti da odstoje oko 6-7 minuta.
8. Pomešati med i tucanu papriku po ukusu, te servirati uz batake i limun isečen na kriške.
Sveže salate su odličan izbor za užinu ili deo vašeg ručka ili večere. Uz salate možete dodati i neko niskokalorično meso, poput grilovane piletine...
pročitaj još[caption id="attachment_118515" align="alignnone" width="640"] Posalji recept[/caption] Sastojci: 600 g starog hleba 4 jaja 2.5 dl mleka so ...
pročitaj još[caption id="attachment_107682" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: – 350 g kelja – 3 čena belog luka – 40 g...
pročitaj još