LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošIako cveklu jedemo uglavnom tokom zime, ovo povrće dostupno je skoto tokom cele godine, a ima čitav niz dobrobiti po zdravlje našeg organizma. Stoga, nemojte odmah po dolasku lepih dana da je izbacite iz ishrane i nastavite da je konzumirate u svežem obliku, kuvanu, kao dodatak salatama ili smutijima.
Pročitajte u nastavku dobre zdravstvene razloge da jedete cveklu što češće, naročito ako ste malokrvni, jer je poznato da ovo povrće poboljšava krvu sliku.
1. Bolja krvna slika
Velik deo svetske populacije, naročito ženske, pati od anemije. Anemija je stanje u kojem krv nema dovoljno zdravih krvnih zrnaca, odnosno hemoglobina – proteinskog molekula koji nosi kiseonik od pluća do tkiva. Postoji mnogo faktora koji prouzrokuju anemiju, ali je najčešći uzrok nedostatak gvožđa. Ako ste anemični, jedite cveklu što više, jer ovo povrće obiluje upravo ovim mineralom – gvožđem i pomaže kod prečišćavanja krvi. Cvekla sadrži i karoten i visoku koncentraciju nekih vitalnih hranljivih sastojaka, poput mangana. Osim toga, ne sadrži mnogo masnoća, niti kalorija, pa je idealna i za osobe koje su na dijeti.
Zašto bi još trebalo redovno da jedete cveklu pogledajte OVDE.
Elijana ceo dan čeka da se tata vrati kući sa posla i igra sa njom, a reakcija kada ga augleda je neverovatna. Pogledajte kakva sreća i veliki osme...
pročitaj jošDanas se često kao merilo uspešnosti braka nameće kriterijum „ostali su zajedno do kraja života“. Da li je brak automatski uspešan ako se završio p...
pročitaj jošAlma Mehanović zna šta znači biti majka beba boraca - rodila ih je dvoje, a da bi im dala život, zamalo je izgubila svoj. Pročitajte njenu ohrabruj...
pročitaj još