Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
350 g morskih plodova
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 tikvica, ulje
1 manji plavi patlidžan
300 g pelata paradajza
4 drške celera
2 šargarepe
500 g krompira
60 g margarina
mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Tikvicu i plavi patlidžan oguliti i iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Drške celera oguliti, a potom iseći na polumesece.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i stabljike celera. Pržiti dok povrće ne omekša.
5. Dodati plavi patlidžan i tikvice, pa dinstati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok povrće ne omekša.
6. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa povrćem. Dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja dodati morske plodove.
7. Krompir oguliti i iseći na listove, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Procediti ga i ispasirati, pa umutiti sa margarinom i začiniti po ukusu.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti, u nju preručiti povrće sa morskim plodovima i poravnati.
9. Odgore rasporediti pire krompir i kratko zapeći u rerni.
Pravilna ishrana podrazumeva ishranu koja vašoj bebi pruža optimalno sve hranjive elemente i omogućava joj dobar fizički, intelektualni, emotivni i...
pročitaj još[caption id="attachment_115116" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 8 manjih krmenadli 250 g feta sira 120 ...
pročitaj jošNa našim prostorima vlada uverenje da je sladoled letnja poslastica. To je posledica zablude da će se dete razboleti ako pije ili jede nešto hladno...
pročitaj još