kako umiriti bebu
14.02.2022 Nega bebe

Umirite bebu u sekundi

Za roditelje ne postoji teži zvuk od upornog bebinog plača, niti teži trenuci od onih kada je beba nemirna i nervozna. Ovo su provereni trikovi koji će vam pomoći da smirite svoje dete gotovo u sekundi.

Kako da umirim bebu?

Kapi lavandinog ulja pomažu bebi

Bebe imaju urođenu potrebu da uče o svetu koristeći svoja čula. Ovu činjenicu možete okrenuti u svoju korist. Jeste li primetili da se vaša beba smiri čim oseti vaš miris? A šta kad ste vi odsutni?

Dobro rešenje je da izvesno vreme nanosite nekoliko kapi lavandinog aromatičnog ulja na svoju kožu, kako bi beba taj miris počela da povezuje s vama. Tokom vašeg odsustva nakapajte lavandu na peškirić koji će biti „pri ruci” onda kad se beba uznemiri. Zašto lavanda? To je jedini miris za koji je dokazano da smiruje.

Bela buka uspavljuje bebe

Neverovatno zvuči, ali i buka može da umiri bebu. Naime, dok je bila u vašem stomaku, bilo joj je mračno, ali i prilično bučno. Simulacijom takve vrste „bele buke” veoma brzo i efikasno možete smiriti bebin plač. Stoga nemojte da se začudite kada otkrijete iskustva mama koja svoju decu uspavljuju bukom usisivača ili fenom, niti što je internet preplavljen satima i satima snimaka pod nazivom „white noise“. Probajte – deluje!

Masaža umiruje bebe

Ne zaboravite na čulo dodira. Vašoj bebici najviše će prijati vaš dodir i zato je što više mazite i masirajte. Nemojte se brinuti da će se prehladiti. Oslobodite je odeće i masirajte joj nožice, ručice, stomačić i leđa. Ako niste sigurni da li sve radite kako treba, slobodno proverite ovde: Ovako se pravilno masira beba.
Trendsetter Images/iStock/GettyImagesPlus

još iz kategorije