Ukus domaćih ćevapa će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Guliver/Getty Images
Potrebno je:
- 500 g mlevenog mešanog mesa ( dobro usitnjenog)
- 1 glavica crnog aluka (nije obavezno)
- 3 čena beloga luka
- 1 kašičica začina
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 2 kašike mlake vode
- malo bibera
- na vrh noža sode bikarbone
- ulje
Priprema
Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takodje pa dodati u meso, a zatim i sve začine.Dodati dve kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti.
Meso pokriti folijom pa staviti sat vremena da se hladi u frižideru.
Ohlađeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape.
Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane.
Uz ćevape servirajte prilog po izboru.