12.03.2017 Ishrana deteta

Bakin recept za najbolje ćevape. Trik je u neočekivanom sastojku!

Ukus domaćih ćevapa će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mešanog mesa ( dobro usitnjenog)
  • 1 glavica crnog aluka (nije obavezno)
  • 3 čena beloga luka
  • 1 kašičica začina
  • 1 kašičica slatke crvene paprike
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 2 kašike mlake vode
  • malo bibera
  • na vrh noža sode bikarbone
  • ulje

Priprema

Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takodje pa dodati u meso, a zatim i sve začine.Dodati dve kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti.

Meso pokriti folijom pa staviti sat vremena da se hladi u frižideru.

Ohlađeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape.

Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane.

Uz ćevape servirajte prilog po izboru.

 




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije