Ručak za decu stariju od godinu dana.
pixabay
Sastojci:
2 mlade tikvice
100g mlevenog mesa
3 kašičice pirinča
1 paradajz
1 komadić mladog luka – samo beli deo
1 šargarepa
3 grančice peršuna
2 kašike kiselog mleka
1 kašičica rastopljenog putera
morska so
Priprema:
Tikvice presecite napola po širini i pažljivo ih kašičicom izdubite.
Na malo putera kratko prodinstajte, uz povremeno dolivanje vode, sitno seckan luk i šargarepu, pa dodajte pirinač i mleveno meso. Začinite seckanim peršunom, dodajte vrlo malo soli i ovom masom punite tikvice. Tikvice zatvorite kolutovima paradajza.
Poređajte ih u šerpu, nalijte vodom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni sve dok pirinač i tikvice ne omekšaju, a meso ne bude skuvano.
Začinite kiselim mlekom.