19.02.2014 Trudnoća

Dr Vesna Marinković Mičić: Recept za nov život

Baby friendly“, konferencija magazina „Moja beba“, o problemima zasnivanja porodice, trudnoći, porođaju i materinstvu, održaće se u beogradskom hotelu Metropol Palace, 25. februara. Dr Vesna Marinković Mičić, iz klinike „Vitalis“, učestvovaće na panelu: Lečenje bele kuge, kako pomoći parovima da zasnuju porodicu.

Dr Vesna Marinkovic Micic

– Poziv urednice časopisa „Moja beba“, Aide Bajazet, iskreno me je obradovao, iz više razloga. Poznato mi je da je Aida uvek imala niz kreativnih ideja, koje je napornim radom uspevala da sprovede u delo. Zadovoljstvo mi je, čast i radost da mogu da pomognem u edukaciji i informaciji jer je to prvi korak u lečenju, a ujedno i moj svakodnevni posao već četiri decenije.

Ono po čemu sam prepoznatljiva je, jednom rečju, akupunktura, koja je izuzetno moćna u regulisanju mnogih ženskih i dečijih problema. Period prve menstruacije, bolnih i neurednih ciklusa, izostanak menstruacije, trudnoća ili sterilitet, porođaj i dojenje, kao i razna stanja karakteristična za jednu ženu, sadašnju ili buduću mamu, u domenu su regulisanja akupunkturom. Trebalo bi znati da je ovo medicina bez štete, bez komplikacija i bez kontraindikacija. Prava prirodna medicina za mamu i bebu.

Na predstojećem simpozijumu rado ću izložiti sve mogućnosti delovanja akupunkture, objasniti na koji način se može pomoći osobama koje žele bebu, a do sada nisu našli rešenje ili im nije palo na pamet da je to moguće sa najstarijom medicinskom granom, akupunkturom, koja iza sebe kao najbolji dokaz ima najmnogoljudniju naciju na svetu, koja se broji u milijardama (pa im se sada zakonom ograničava broj novorođene dece).

Tu borbu je akupunktura davno dobila, ne samou Kini, već i kod nas, u našoj praksi u „Vitalisu“. Mnoge bebe, koje su danas odrasli i značajni ljudi, rođene su zahvaljujući lečenju kojem su se njihovi roditelji podvrgli kod nas u ordinaciji. Važno je istaći – mnogobrojne statistike pokazuju da raste broj parova bez dece, a da stalno društvo stari. Razlozi su višestruki: socijalno-ekonomski, društveni, zdravstveni.

Ja sam tu da vas, kao lekar, ohrabrim da problem može da se prevaziđe. Prvo i najvažnije je da ga definišemo, shvatimo i na kraju rešimo. Mnoge osobe čak ne znaju ni kad su plodni dani ili kako može doći do začeća, te je edukacija neophodna. Tu sam da pomognem svim parovima koji žele decu, da objasnim da je akupunktura zdrava i dobra medicina koja pomaže u lečenju steriliteta i kao dopunska medicina vantelesnoj oplodnji. Da napomenem još jednom, akupunktura je priznata medicina bez štete i komplikacija. Zato je možemo primeniti i u toku trudnoće, jer i trudnice ponekad nešto zaboli, a važno je da primene medicinu koja neće naškoditi budućoj bebi.

Pored akupunkture, preneću najnovija saznanja iz suplementologije, fitonutrijenata i vitamino terapije jer je u našem narodu opšte poznato da zdravlje na usta ulazi, ali samo onda kada jedemo prave stvari. Pitanje je – koji su to suplementi, vitamini i minerali bez kojih se ne može, te zato otvaramo potpuno novi front “borbe protiv bele kuge“ koji može promeniti naš život u potpunosti.

Autor: Eva Čubrović, Life Content
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije