naučite dete adresu i broj telefona
03.04.2023 Rastemo i učimo

Kako da naučite dete adresu i broj telefona?

Većina male dece ne izlazi sama u javnost, ali u svakom slučaju bi trebalo da znaju adresu gde žive i broj telefona koji treba da pozovu ako se odvoje od vas. Postoji nekoliko načina da naučite dete adresu i broj telefona.

Naučite dete adresu i broj telefona na lak način

Ponekad je teško naučiti decu koja je adresa na kojoj žive, a još im je teže da zapamte broj telefona. Međutim, postoji način kako da se izborite sa tim. Ova četiri saveta bi trebalo da pomognu da deca zapamte ove informacije.

Pamćenje uz tapšanje

Diktirajte svoj broj telefona dok tapšete. Njima će to biti zanimljivo, a verovatno će naučiti broj telefona kao pesmicu. Možete i da kažete tri broja, pa potom upite dlanom o dlan i tako do kraja broja.

Učenje pesmicom

Odaberite pesmicu koju vaše dete zna ili voli i izmenite stihove. Uz pevljivu melodiju izmenite tekst ubacujući adresu na kojoj živite. Dakle, postavite pitanje u pesmici i dajte odgovor. Tako će dete videti model ovog razgovora koji će zapamtiti.

Vežbajte fotografsko pamćenje

Napišite svaki broj telefona posebno na papiriću ili kartončiću. Promešajte ih i neka vaše dete pokuša da ih poslaže po redu. Ovako će vaše dete zapamtiti i izgled vašeg broj umesto što ga samo čuje.

Naučite dete adresu i broj telefona kroz igru

Odštampajte tastaturu mobilnog telefona ili iskoristite mobilni telefon igračku. Neka vaše dete vežba da ukucava vaš broj. Osim toga, igra sa telefonom je odličan način i da vežbate adresu. Pravite se da ste valsnik picerije i da vaše dete treba da vam kaže na koju  adresu da dostavi picu.

Dakle, ovo nije težak zadatak ukoliko ga učinite zabavnim. Osim što će se dete zabaviti i naučiti veoma važne informacije, zabavićete se i vi u igri sa vašim detetom. Čak i da jedan od ovih načina ne uspe, jedan od preostala tri će sigurno biti uspešan.




Zinkevych/GettyImagesPlus

još iz kategorije