najbolja zabava za kišni dan
29.05.2024 Vaspitanje deteta

Najbolja zabava na kišni dan

Kišni dani mogu predstavljati pravi izazov za roditelje sa malom decom. Sama činjenica da dete treba da provede čitav dan u kući može biti veoma teška. Potrebno je osmisliti aktivnosti koje će zaokupiti dečiju pažnju i koje će održavati njegovo raspoloženje dobrim. Evo nekoliko ideja za igre u zatvorenom. Ovo je najbolja zabava na kišni dan.

Najbolja zabava na kišni dan

Lutkarska predstava

Možda do sada niste imali prilike da pokažete svoje režiserske talente, ali sada je pravo vreme da ih ispoljite. Lutke za imrovizovano pozorište možete napraviti od pamučnih čarapa, papirnih kesa, markera i dugmića. Ovakve aktivnosti pomažu da se kod dece probudi kreativnost, a osim toga, ovakvih stvari deca se dugo sećaju. Lutke koje napravite možete sačuvati kao uspomenu na dane kada je vaše dete bilo veoma malo.

Za ovakve lutke dobro bi vam došle šljokice, pasulj, zvezdice, kanap, traka, dugmići, praznični ukrasi, nalepnice, školjke, kamenčići. Budite oprezni sa sitnim predmetima koje bi dete moglo staviti u usta. Osim toga, za lutke su vam potrebni lepak, makaze, markeri, štapići od sladoleta, igle i konci za šivenje lutki. Za pozadinske scenske rekvizite možete koristiti bilo kakve veće kutije iza kojih ćete se kriti. Deca obožavaju ovakvu igru.

Najbolja zabava na kišni dan: Gradnja tvrđave

Ovo je još jedna ideja koja ne iziskuje troškove. Kako sva deca vole da istražuju i otkrivaju, ova igra je sjajna za razvijanje njihove mašte. Izvadite čaršave. ćebad i jorgane, a zatim ih navucite preko nameštaja u dnevnoj sobi ili trpezariji. Gumicama za kosu možete pričvrstiti tkaninu za stolice i stolove kako ne bi padali. Deca mogu da osmisle tajnu lozinku koja im onemogućava strancima da uđu u njihovo sklonište. Baterijska lampa, vreće za spavanje, mapa i kompas mogli bi još više zainteresovati decu.

Kutija za preoblačenje

Već smo se složili sa tim da je za kišni dan veoma teško osmisliti aktivnosti. Međutim, ova igra pokazala se kao najbolja zabava na kišni dan. Kupujte i pravite zabavnu odeću koju vaše dete može oblačiti i presvlačiti u toku kišnog dana. Neka deca uživaju u igranju uloga, tako da zanimljivo odelo može sadržati i motive kao što su doktorski mantil, učiteljski mantil, kaubojski šešir ili scensko odelo.

Pravite poklone za članove porodice

Deca vole da pokazuju zahvalnost i ljubav prema članovima porodice, te je odlično rešenje za jedan kreativan i potupn kišni dan pravljenje kreativnih poklona za baku, deku, seku, batu, ujnu, ujku, tetku.. Nabavite što više materijala, ukrasa i šarenih papira koje dete može koristiti. Ne samo da će dete biti oduševljeno, već će se i odrasli članovi porodice oduševiti.

Nadamo se da smo vam pomogli da osmislite aktivnosti za decu u toku kišnog dana. Sigurni smo da će vaši mališani biti oduševljeni ovim idejama.
Jovana Jevtić

Lordn/ Getty Images Plus

još iz kategorije