Predlog za današnji ručak: Punjene paprike
[caption id="attachment_108408" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 4 veće babure paprike 400 g mlevene junet...
pročitaj još– od 12. meseca
Potrebno je:
2 kašike putrea, plus malo za podmazivanje
80 gr rendanog trapista ili edamera
30 gr parmezana
vezica luka vlasca
2 jajeta
2 velika, bela krompira, skuvana
3 kašike adaptiranog mleka
Priprema:
Zagrejati rernu na 22 stepeni. Premazati vatrostalnu posudu debelim slojem putera. Skuvajte krompir ucelo, s ljuskom, a zatim ga oljuštite, operite i ostavite da se ohladi. Naribani trapist i paarmezan pomešajte u jednoj činiji. Vlasac sitno naseckajte (ako ne pronađete vlasac, dobro će poslužiti i peršunov list. Odvojite belanca od žumanaca.
Krompir izgnječite i umutite kao pire. Umešajte u masu sireve, luk vlasac i umućena žumanca. U posebnoj posudi rastopite puter, dodajte mleko, promešajte, pa to uspite u masu od krompira i sira. Belanca izmiksajte u šne, pa ga pažljivo umešajte u prethodno umućenu masu. Uspite masu u vatrostalnu posudu, pa pecite petnaestak minuta (površina suflea treba da bude zlatnožute boje). Uz ovaj ukusni sufle, ponudite detetu dinstanu junetinu ili belo pileće meso.
[caption id="attachment_108408" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 4 veće babure paprike 400 g mlevene junet...
pročitaj još[caption id="attachment_111397" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 4 jajeta 250 g šećera 250 g renda...
pročitaj jošAko vaš mališan ne može da odoli brzoj hrani, imamo dobre vesti! Pripremljena na pravi način, ”ozloglašena” jela mogu biti odličan izvor vitamina i...
pročitaj još