28.02.2011 Ishrana deteta

Sufle od krompira

– od 12. meseca

Potrebno je:

2 kašike putrea, plus malo za podmazivanje

80 gr rendanog trapista ili edamera

30 gr parmezana

vezica luka vlasca

2 jajeta

2 velika, bela krompira, skuvana

3 kašike adaptiranog mleka

Priprema:

Zagrejati rernu na 22 stepeni. Premazati vatrostalnu posudu debelim slojem putera. Skuvajte krompir ucelo, s ljuskom, a zatim ga oljuštite, operite i ostavite da se ohladi. Naribani trapist i paarmezan pomešajte u jednoj činiji. Vlasac sitno naseckajte (ako ne pronađete vlasac, dobro će poslužiti i peršunov list.  Odvojite belanca od žumanaca.

Krompir izgnječite i umutite kao pire. Umešajte u masu sireve, luk vlasac i umućena žumanca. U posebnoj posudi rastopite puter,  dodajte mleko, promešajte, pa to uspite u masu od krompira i sira. Belanca izmiksajte u šne, pa ga pažljivo umešajte u prethodno umućenu masu. Uspite masu u vatrostalnu posudu, pa pecite petnaestak minuta (površina suflea treba da bude zlatnožute boje). Uz ovaj ukusni sufle, ponudite detetu dinstanu junetinu ili belo pileće meso.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije