06.07.2011 Ishrana deteta

Riblji fileti na kineski način

Sva deca vole ribu pripremljenu na ovaj način. Izuzetno ukusan i zdrav obrok za mališane starije od 15 meseci.

Potrebno je:

Za sos:

350 ml pileće supice

2 kašike soja sosa

1 kašika susamovog ulja

1 kašika smeđeg šećera

1 kašičica jabukovog sirćeta

1 kašika kukuruznog brašna

1 veći mladi luk, sitno iseckan

350 g fileta oslića ili lososa

malo brašna

so i biber

1 jaje, umućeno

3 kašike prezli

125 g tikvice, isečene na štapiće

1 paprika babura isečena na štapiće

suncokretovo ulje za prženje

 

Priprema:

Brašno začinite s malo soli i bibera, pa uvaljajte u njega filete ribe. Umutite jaje, a prezle sipajte u činiju. Riblje filete umočite prvo u umućeno jaje, pa u prezle, a zatim ih ispržite na zagrejanom ulju. Ostavite ih na papirnatom ubrusu da se ocede od masnoće.

Sos: pomešajte pileću supu sa soja sosom, susamovim uljem, šećerom, sirćetom i kukuruznim brašnom. Stavite na šporet da uzavri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 2-3 minuta dok se ne zgusne. Povremeno promešajte. Na kraju umešajte u sos sitno isečen mladi luk.

U posebnom tiganju prepržite tikvice i papriku na malo ulja. Ubacite preprženo povrće u sos i još malo prokrčkajte. Poslužite filete ribe , prelijte ih sosom. Uz ovo jelo odlično ide kuvani pirinač.

 




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije