17.08.2011 Ishrana deteta

Recept za bebeći pilav

Pogodno za bebe starije od 10 meseci

 

Potrebno je:

150 g pilećeg belog mesa

2 šargarepe

šoljica integralnog pirinča

kašika maslinovog ulja

glavica crnog luka

1 manji praziluk (ili mladi luk)

šoljica soka od paradajza

Priprema:

Zagrejte ulje u šerpici, pa na njemu izdinstajte sitno isečeni crni luk i praziluk (mladi luk). Kada luk postane staklast, dodajte naseckano meso, pa ga dinstajte desetak minuta dolivajući po malo vode. Skuvajte pirinač i ocedite ga. U masu od luka i mesa, uspite sok od paradajza, pa dodajte šargarepu i sve zajedno dinstajte još desetak minuta. Kada meso potpuno omekša, umešaje kuvani pirinač. Promešajte i držite na tihoj vatri još 3 minuta.  Jelo je ukusno i većina beba ga rado jede.

 




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije