Smeju li trudnice da jedu med?
Bebe ne smeju da konzumiraju med bar do prvog rođendana. Da li to znači da ga treba izbegavati i u trudnoći?
pročitaj jošČokoladni mafini, bez glutena i bez šećera, pogodna su poslastica za vreme kada majke žele da drže dijetu, jer su se u toku trudnoće ugojile nekoliko „nedozvoljenih“ kilograma. Takođe, ovu poslasticu mogu da jedu i vaši mališani jer sadrži malo ugljenih hidrata. Veoma su ukusni i zdravi.
Donosimo vam recept ove sjajne poslastice:
Potrebno je:
– 12 kašika bademovog brašna (250 – 300 g badema)
– 5 kašika kokosovog brašna
– 4 kašike samlevenih čia semenki
– 3 kašik bademovog mleka
– 2 kašike rogača
– 2 banane
– 5 – 6 suvih smokava
– 1 kašičica vanilinog praha
– 1/2 kašike cimeta
– prstohvat đumbira
– 3 – 4 kašike meda
– 6 kašika domaće Nutelle
Priprema:
Bademe sameljite u multipraktiku, trebate dobiti oko 12 kašika badem brašna. Smesu prebacite u činiju, a zatim dodati kokosovo brašno, rogač u prahu, čia semenke i sve dobro promešati.
Kada se smesa dobro povezala, dodajte bademovo mleko, pasirane banane i suve smokve koje ste natopili u vodi i u blenderu samleli do kašaste smese. Dobro pomešati pa lagano dodati začine i med. Smesu ostavite sat vremena da se odstoji i da se stegne. Nakon toga, uzmite kalupe za mafine i u svaki kalup stavite 3 kašike smese + 1 kašiku nutele na smjesu i tako u krug dok se ne popuni kalup. Zagrejte rernu na 190 stepeni, stavite mafine i pecite ih oko 40 minuta. Nakon toga, izvadite ih iz rerne i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Izvor: Zdravakrava.hr
Foto: Thinkstock
Potrebno je: 200 gr mladog kelja 2 krompira srednje veličine 1 manji praziluk 1 paradajz 200 gr mlade junetine peršunovo lišće Priprem...
pročitaj još[caption id="attachment_111975" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za koru: 5 belanaca 150 g šećera 1 ...
pročitaj još[caption id="attachment_110409" align="alignnone" width="639"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za žutu smesu: 2 jajeta 2 kašike šeć...
pročitaj još