30.04.2015 Ishrana deteta

Ukusna poslastica: Čokoladni mafini bez glutena!

Čokoladni mafini, bez glutena i bez šećera, pogodna su poslastica za vreme kada majke žele da drže dijetu, jer su se u toku trudnoće ugojile nekoliko „nedozvoljenih“ kilograma. Takođe, ovu poslasticu mogu da jedu i vaši mališani jer sadrži malo ugljenih hidrata. Veoma su ukusni i zdravi.

?????????????????

Donosimo vam recept ove sjajne poslastice:

Potrebno je:
– 12 kašika bademovog brašna (250 – 300 g badema)
– 5 kašika kokosovog brašna
– 4 kašike samlevenih čia semenki
– 3 kašik bademovog mleka
– 2 kašike rogača
– 2 banane
– 5 – 6 suvih smokava
– 1 kašičica vanilinog praha
– 1/2 kašike cimeta
– prstohvat đumbira
– 3 – 4 kašike meda
– 6 kašika domaće Nutelle

Priprema:
Bademe sameljite u multipraktiku, trebate dobiti oko 12 kašika badem brašna. Smesu prebacite u činiju, a zatim dodati kokosovo brašno, rogač u prahu, čia semenke i sve dobro promešati.
Kada se smesa dobro povezala, dodajte bademovo mleko, pasirane banane i suve smokve koje ste natopili u vodi i u blenderu samleli do kašaste smese. Dobro pomešati pa lagano dodati začine i med. Smesu ostavite sat vremena da se odstoji i da se stegne. Nakon toga, uzmite kalupe za mafine i u svaki kalup stavite 3 kašike smese + 1 kašiku nutele na smjesu i tako u krug dok se ne popuni kalup. Zagrejte rernu na 190 stepeni, stavite mafine i pecite ih oko 40 minuta. Nakon toga, izvadite ih iz rerne i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Izvor: Zdravakrava.hr
Foto: Thinkstock




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije