Poslastica posle ručka: Starinske mak kocke na nov način
[caption id="attachment_111583" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 3 jajeta 200 g šećera 100 ml ulja 15...
pročitaj jošFil:
300 g rendane sveže bundeve (mogu i jabuke)
pet kašika mlevenog plazma keksa
kašika putera
malo cimeta
2 kašike meda
Biskvit:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
2 kašike mleka
pola kesice praška za pecivo
Priprema: Odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer, pa ih penasto umutite. Sada dodajte mleko, dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Izmiksajte belanca u čvrst šne (gotov je kada ne pada sa mutilice). Spojite obe mase i pažljivo ih promešajte (ne mikserom, već drvenom varjačom). Tepsiju premažite tankim slojem ulja (koristite četkicu), malo je pobrašnite, pa u nju uspite polovinu pripremljenog testa. Stavite da se peče u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Dok se ova polovina testa peče (tek toliko da se po površini uhvati “korica”), pripremite fil: na tihoj vatri rastopite puter, pa u njega sipajte rendanu bundevu. Mešajte sve dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Skinite sa vatre, umešajte keks, med i cimet, pa sve dobro promešajte. Izvadite biskvit iz rerne, rasporedite fil po njemu, a zatim preko fila prelijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohlađeni kolač isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
[caption id="attachment_111583" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 3 jajeta 200 g šećera 100 ml ulja 15...
pročitaj još[caption id="attachment_116864" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 400 g lisnatog testa 1 veći svinjski file...
pročitaj jošPotrebno je: šoljica (za kafu) sitne integralne testenine (tarane) 1 tikvica šaka mladog graška 1 šargarepa 1 paradajz (može i pelat) 1 s...
pročitaj još