Predlog za ručak: Teleće rolnice s mlevenim mesom
[caption id="attachment_114845" align="alignnone" width="640"] Foto:Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 4 veće teleće šnicle od buta 200 g mleven...
pročitaj jošFil:
300 g rendane sveže bundeve (mogu i jabuke)
pet kašika mlevenog plazma keksa
kašika putera
malo cimeta
2 kašike meda
Biskvit:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
2 kašike mleka
pola kesice praška za pecivo
Priprema: Odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer, pa ih penasto umutite. Sada dodajte mleko, dobro promešajte, a zatim dodajte i brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo. Izmiksajte belanca u čvrst šne (gotov je kada ne pada sa mutilice). Spojite obe mase i pažljivo ih promešajte (ne mikserom, već drvenom varjačom). Tepsiju premažite tankim slojem ulja (koristite četkicu), malo je pobrašnite, pa u nju uspite polovinu pripremljenog testa. Stavite da se peče u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Dok se ova polovina testa peče (tek toliko da se po površini uhvati “korica”), pripremite fil: na tihoj vatri rastopite puter, pa u njega sipajte rendanu bundevu. Mešajte sve dok bundeva ne omekša i ne pusti sok. Skinite sa vatre, umešajte keks, med i cimet, pa sve dobro promešajte. Izvadite biskvit iz rerne, rasporedite fil po njemu, a zatim preko fila prelijte drugu polovinu testa. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohlađeni kolač isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.
[caption id="attachment_114845" align="alignnone" width="640"] Foto:Bakina Kujna[/caption] Sastojci: 4 veće teleće šnicle od buta 200 g mleven...
pročitaj još[caption id="attachment_114034" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za koru: 6 jaja 6 kašika šećera 2 k...
pročitaj još* Za bebe starije od 10. meseci Sastojci: 200 g teletine od buta 2 šargarepe pola celera 1 paštrnak pola kelerabe Priprema: ...
pročitaj još