17.02.2017 Ishrana deteta

Grašak na francuski način

Ručak za bebe starije od osmog meseca.

Sastojci:
250 g graška (očišćenog)
3 mala struka mladog luka
manja šargarepa
½ litre vode
kašičica putera
malo soli

Priprema: grašak očistiti, luk oljuštiti, šargarepu očistiti i iseći. Svo povrće pomešati i staviti u šerpu. Doliti pola litre vode i pola veze peršunovog lista. Posoliti i staviti na jaku vatru da proključa. Poklopiti i ostaviti da vri na jakoj vatri oko 25 minuta (dok se grašak ne skuva). Propasirati. Puter se doda na kraju.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije