14.07.2015 Ishrana deteta

Ovseni keksići: Zdrava poslastica za vaše mališane

Ovsene pahuljice za večeru su odlične za našu probavu i za želudac jer su veoma lagane i jako lako se vare. One pripadaju grupi namirnica koje bi svakako trebalo što redovnije da uvrstite u svoj jelovnik, jer su veoma zdrave.  Ako ih do sada niste jeli, naš savet je da ih probate jer mogu da se spreme na više načina i zaista su ukusne. 

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Suvi sastojci:
– 250 g ovsenih pahuljica
– 150 g smeđeg šećera
– 1/2 male šolje izmiksane tapioke
– 1/2 kašičice sode bikarbone
– 1/2 kašičice morske soli

Vlažni sastojci:
– 50 ml kokosovog ulja
– 40 ml soka od jabuke
– kesica vanili-šećera

Priprema:
Uključiti rernu na 180 stepeni. Sve suve sastojke staviti u blender i sitno samleti. Dodati vlažne sastojke i miksati dok se sve lepo ne sjedini. Izvaditi smesu i rashladiti je dvadesetak minuta u frižideru, da se stegne. Rastanjiti testo na debljinu oko 1 cm (debljina prsta) i kalupom vaditi razne oblike. U pleh staviti papir za pečenje, poređati keksiće i peći ih oko 15 minuta. Po želji, pre pečenja keksiće posuti cimetom ili dodati mrvice čokolade s visokim procentom kakaoa – bez kravljeg mleka.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije