07.03.2011 Ishrana deteta

Pileća džigerica sa povrćem

– od desetog meseca

Potrebno je:

1 sveža pileća džigerica

2 kašike maslinovog ulja

šoljica integralnog pirinča

1 šargarepa

1 manji brokoli

1 krompir

malo supe od povrća

Priprema:

Zagrejte ulje u šerpi, pa na njemu izdinstajte džigericu dolivajući po malo vode. Kada meso omekša, izvadite ga iz masnoće i ubacite u blender. Na istoj masnoći dinstajte očišćeno i na komade isečeno povrće. Dolijte malo supe od povrća i krčkajte dok ne omekša (prvo dinstajte tvrđe povrće, a na kraju dodajte brokoli). Omekšalo povrće takođe ubacite u blender. Izmiksajte i razredite supicom. Skuvajte pirinač u blago osoljenoj vodi, pa ga umešajte u dinstano povrće i meso. Ova je kašica izuzetno bogata gvožđem i vitaminima.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije