Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
400 g mlade žute boranije
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
50 g celera
mirođija
2 dl soka od paradajza
1 dl pavlake
ulje
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Žutu boraniju očistiti i iseći na kraće štapiće.
2. Crni luk iseći na kockice, šargarepu i celer izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti.
4. Dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem da povrće napola omekša.
5. Potom dodati sok od paradajza, mirođiju i začine po ukusu. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
6. U gotovu čorbu umešati pavlaku.