
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošPriprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od šešira, a potom ih iseći na kocke. Beli luk i peršun što sitnije iseckati.
2. Suvi vrat iseći na kocke, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, prezle, peršun, beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati.
4. Šešire od šampinjona obložiti mesnim filom, tako da u sredini ostane prostor za punjenje.
5. Posebno sjediniti suvi vrat, kačkavalj, seckane drške šampinjona i pavlaku, dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
6. Pripremljenim filom napuniti unutrašnjost ”gnezda”. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati punjena ”gnezda”, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumene.
7. Gotovo jelo služiti uz varivo od tikvica.
Prilog:
1. Tikvice oljuštiti i iseći na kocke, šargarepu izrendati na krupno rende, a crni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu a potom dinstati uz povremeno dolivanje vode.
3. Zatim dodati tikvice i nastaviti sa dinstanjem dok ne omekšaju. Pred kraj dinstanja dodati hladnu zapršku (mešavinu brašna i vode), mirođiju i začina po ukusu. Neposredno pred služenje umešati pavlaku.
Čokoladni mafini, bez glutena i bez šećera, pogodna su poslastica za vreme kada majke žele da drže dijetu, jer su se u toku trudnoće ugojile nekoli...
pročitaj jošOvaj ukusan namaz bogat je kalcijumom, pa se proporučuje za užinu deci starijoj od godinu dana. Evo kako da ga napravite i kako da ga upotrebite. ...
pročitaj još[caption id="attachment_113605" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 2 jajeta 1/2 dl mineralne vode prstohvat...
pročitaj još