Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošPriprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od šešira, a potom ih iseći na kocke. Beli luk i peršun što sitnije iseckati.
2. Suvi vrat iseći na kocke, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, prezle, peršun, beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati.
4. Šešire od šampinjona obložiti mesnim filom, tako da u sredini ostane prostor za punjenje.
5. Posebno sjediniti suvi vrat, kačkavalj, seckane drške šampinjona i pavlaku, dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
6. Pripremljenim filom napuniti unutrašnjost ”gnezda”. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati punjena ”gnezda”, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumene.
7. Gotovo jelo služiti uz varivo od tikvica.
Prilog:
1. Tikvice oljuštiti i iseći na kocke, šargarepu izrendati na krupno rende, a crni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu a potom dinstati uz povremeno dolivanje vode.
3. Zatim dodati tikvice i nastaviti sa dinstanjem dok ne omekšaju. Pred kraj dinstanja dodati hladnu zapršku (mešavinu brašna i vode), mirođiju i začina po ukusu. Neposredno pred služenje umešati pavlaku.
Sastojci: 1 banana 1 veća breskva 50 g pirinča 1 kašika žutog šećera Priprema: 1. Breskvu oljuštiti, izvaditi košticu, pa iseći...
pročitaj još[caption id="attachment_108448" align="alignnone" width="640"] Foto: Albumarium[/caption] Sastojci: Za koru: 9 jaja 9 kašika šećera 6,5 kaši...
pročitaj još[caption id="attachment_115635" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 150 g ”pti ber” keksa 2 pudinga od čokola...
pročitaj još