20.11.2015 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Palačinke punjene pečurkama

Foto: Bakina Kujna

Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
Za palačinke:
2 manja jajeta
6 kašika brašna
1 dl mleka
1 dl vode
prstohvat soli
1/2 kašičice šećera
ulje
Za fil:
400 g šampinjona
1 praziluk
1,5 dl pavlake za kuvanje
mešavina začina
ulje
Ostali sastojci:
2 dl pavlake
150 g kačkavalja

Priprema:
Palačinke:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja s malo šećera i soli, pa dodati vodu i mleko. Postepeno dodavati brašno i neprekidno mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa gustine jogurta.
2. Manji tiganj prečnika 15 cm nauljiti, sipati u njega pola kutlače smese za palačinke i razliti. Peći dok testo ne porumeni s obe strane. Na isti način od preostalog materijala ispeći ukupno osam palačinki.
Fil:
1. Crnu luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati šampinjone isečene na listove, pa nastaviti sa dinstanjem dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
2. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati začine po ukusu pa kratko prokuvati kako bi se fil zgusnuo.
Finalni postupak:
1. Palačinku položiti na radnu površinu, te staviti na nju dve ravne kašike fila od pečuraka. Bočne stranice preklopiti 1 cm prema sredini i urolati.
Na isti način od preostalog materijala nafilovati preostale palačinke.
2. U nauljenu vatrostalnu činiju poslagati palačinke, premazati ih pavlakom i posuti rendanim kačkavaljem. Prekriti papirom za pečenje, a potom preko njega naneti foliju i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 25 min.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije