04.05.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Punjene kobasice u slanini

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
500 g polutrajnih kobasica
120 g kačkavalja
120 g listova slanine
700 g krompira
30 g putera
2 dl mleka
30 g senfa
100 g majoneza
2 dl pavlake
4 kašike ulja
mešavina začina
biber, so

Priprema:
1. Polutrajne kobasice iseći na parčad dužine 5 cm.
2. Kačkavalj iseći na štapiće.
3. Svaki komad kobasice zaseći poprečno, a potom u prorez staviti štapić kačkavalja i uviti u list slanine.
4. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, staviti u njega punjene kobasice sa slaninom okrenutom nadole kako bi se slepila. Propržiti ih sa svih strana da porumene.
5. Posebno umutiti majonez, senf i pavlaku.
6. Krompir oljuštiti, iseći na krupnije kocke i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocediti, dodati mleko, puter, mešavinu začina po ukusu i umutiti mikserom.
7. Pržene kobasice preliti pripremljenom mešavinom od majoneza i poslužiti uz pire krompir.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije