
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
800 g junetine od buta
70 g mesnate slanine
200 g mariniranih šumskih pečuraka
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike zamrznutih borovnica
1 kašika paradajz pirea
2 dl suvog crnog vina
1 kašika seckanog lista peršuna
1 kašika seckanog lista celera
2 lovorova lista
1 kašičica šećera
2 kašike brašna
4 kašike ulja
300 g testenine po želji
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, slaninu na štapiće, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti slaninu, crni i beli luk, a zatim dodati junetinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati crno vino, šumske pečurke, paradajz pire, lovorov list i šećer te nastaviti sa dinstanjem.
4. Kada meso omekša, dodati borovnice, peršunov i celerov list, mešavinu brašna sa malo vode i začine po ukusu. Kratko prokuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja i poslužiti je kao prilog uz glavno jelo.
Potrebni sastojci: šoljica kukuruznog griza 2 dl adaptiranog mleka kašika industrijski prerađenog meda jedna banana cimet Pripre...
pročitaj jošPotrebno je: 1 krompir 1 paradajz 1 šargarepa šaka graška 100 gr nemasne junetine (još bolje teletine) kašičica putera peršunovo lišće ...
pročitaj jošDonosimo vam recept za preukusnu tortu idealnu za tople dane, koju ćete spremiti za samo dvadeset minuta! [caption id="attachment_98134" align="...
pročitaj još