Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
800 g fileta soma
100 g suvog vrata
3 jajeta
4 dl neutralne pavlake
4 čena belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
1 kašičica bosiljka
1 limun
mešavina začina
Za pohovanje:
3 jajeta
200 g brašna
3 dl ulja
Priprema:
1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu da se ocede od suvišne tečnosti. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
3. Suvi vrat iseckati na kockice, a beli luk izrendati na sitno rende.
4. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, jaja, peršun, bosiljak, suvi vrat, beli luk i začine po
ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati pohovane filete soma tako da se na krajevima preklapaju, i preliti ih pripremljenom smesom od neutralne pavlake.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
[caption id="attachment_35675" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: - 1/2 kg sladoleda po izboru - 2 j...
pročitaj jošSastojci: 400 g crnog luka 1 šargarepa 4 veća krompira 1 kg govedine 4 kašike putera so, biber 2 kašike koncentrata paradajza 1 kašika cr...
pročitaj još[caption id="attachment_104742" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: Za krofnice: 4 dl vode 2 dl ulja prstoh...
pročitaj još