09.03.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Fileti soma u pavlaci

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
800 g fileta soma
100 g suvog vrata
3 jajeta
4 dl neutralne pavlake
4 čena belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
1 kašičica bosiljka
1 limun
mešavina začina
Za pohovanje:
3 jajeta
200 g brašna
3 dl ulja

Priprema:

1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu da se ocede od suvišne tečnosti. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
3. Suvi vrat iseckati na kockice, a beli luk izrendati na sitno rende.
4. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, jaja, peršun, bosiljak, suvi vrat, beli luk i začine po
ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati pohovane filete soma tako da se na krajevima preklapaju, i preliti ih pripremljenom smesom od neutralne pavlake.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije