Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
800 g fileta soma
100 g suvog vrata
3 jajeta
4 dl neutralne pavlake
4 čena belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
1 kašičica bosiljka
1 limun
mešavina začina
Za pohovanje:
3 jajeta
200 g brašna
3 dl ulja
Priprema:
1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu da se ocede od suvišne tečnosti. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
3. Suvi vrat iseckati na kockice, a beli luk izrendati na sitno rende.
4. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, jaja, peršun, bosiljak, suvi vrat, beli luk i začine po
ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati pohovane filete soma tako da se na krajevima preklapaju, i preliti ih pripremljenom smesom od neutralne pavlake.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
[caption id="attachment_117340" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 8 pečenih palačinki 3 jajeta 100 g šeće...
pročitaj jošSuper poslastica za vrele dane Potrebno je: 500 g zrelih višanja, očišćenih od koštica 75 g smeđeg šećera 100 ml slatke pavlake ...
pročitaj još[caption id="attachment_110409" align="alignnone" width="639"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za žutu smesu: 2 jajeta 2 kašike šeć...
pročitaj još