Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
9 krompira
2 crvena luka
5 kašika kisele pavlake (12% masti)
150 g gaude
5 kriški pančete (ili nečeg suvomesnatog po izboru)
so, biber
Priprema:
1. Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne sme da se prekuva, jer će se onda teško izdubiti pa će se raspadati.
2. Krompir potom isecite na polovine i izdubite sredinu kašičicom, ostavljajući rub od oko pola centimetra.
3. Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite.
4. Napunite smesom izdubljeni krompir, stavite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pančete.
5. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.
Potrebno je: 1 jabuka 2 kašičice mlevenog keksa 2 kašičice soka od šargarepe (ili jabuke) Priprema: Jabuku oljuštite, skuvajte, p...
pročitaj još[caption id="attachment_112318" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 800 g očišćenih lignji 1 kg krompira 4 ...
pročitaj još[caption id="attachment_41333" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: - pile - kisela pavlaka - 2 dl vi...
pročitaj još