10.08.2014 Korisni saveti

Koja ulja se koriste za poboljšanje plodnosti?

Pogledajte koja ulja će vam pomoći da poboljšate imunitet i regulišete menstrualni ciklus…

Da li imate problem da ostanete u drugom stanju? Ne brinite i za to postoji alternativno rešenje. Neplodnost je stanje koje se može prilično uspešno tretirati sa različitim metodama lečenja, a sve češće je zastupljen nov model lečenja pod nazivom integrativna medicina.

Ovaj termin se od skoro primenjuje i predstavlja kombinaciju lečenja metodama
alternativne medicine sa konvencionalnom zapadnom medicinom. Zapravo,suština ovog tretmana jeste holistički pristup prema ljudskom biću. To uključuje herbalisam, dijetalnu ishranu, vežbanje, sabranost, socijalno blagostanje, emocionalnu stabilnost, jogu, akupunkturu i aromaterapiju.

Koja ulja se koriste za poboljšanje plodnosti?
Za poboljšanje plodnosti, ali i mnoge druge zdravstvene probleme možete koristiti nemačku kamilicu, geranijum, ružino ulje, majoran, lavandu i jasmin. Aromaterapiju možete sprovoditi na dva načina, preko direktnog udisanja arome pomoću aroma lampi, kao i na masažama i u kupkama. Ukoliko se odlučite za kupke, savet je da nikada ne koristite čista ulja – pre nego što ih stavite u kadu. Trebalo bi da pomešajte deset do 15 kapi eteričnog ulja sa kašikom punom kisele pavlake ili mleka. Kada ih stavljate u aroma lampu ili prečistač vazduha, pomešajte ih sa vodom.

Primena ulja
Ulje nemačke kamilice je poznato po svojoj duboko plavoj boji. Ova biljka smanjuje bolove i pomaže u suzbijanju besa, razdražljivosti i kod ublažavanja depresije. Ovo ulje je odličan izbor za žene koje su anksiozne zbog problema sa plodnošću.

Ružino ulje je jedno od najskupljih ulja na tržištu, ali vredi ga kupiti, jer pomaže u lečenju PMS-a, reguliše menstrualni ciklus i dokazano je da je delotvorno za žene koje imaju problem da zatrudne, jer opušta matericu i ima afrodizijačka svojstva.

Žalfija je veoma efikasna u smanjivanju menstrualnih grčeva. Žalfija sadrži jedinjenja koja pospešuju rad hormona koji utiču na matericu, te pomaže da se reguliše menstrualni ciklus i plodnost. Jasmin generalno pomaže ženskom reproduktivnom zdravlju .
Važno je naglasiti da izbegavate korišćenje određenih ulja, ukoliko zatrudnite, jer postoji veća šansa od pobačaja. Nemačka kamilica, majoran, ružino ulje, lavanda i slatki morač spadaju u ovu grupu biljaka.

Izvor: bebac.com, Đ.S.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije